21 de maig del 2012

Brioix




INGREDIENTS


Massa mare
  • 25gr de llevat premsat
  • 50gr d'aigua
  • 100gr de farina

Massa senzilla
  • 75gr de mantega
  • 50gr de sucre
  • 1 ou
  • 10gr de sal
  • raspadures d'un llimó
  • 10gr d'essència d'azahar
  • 40gr de llet

Per pintar
  • 1 ou
  • 50gr de llet


PROCEDIMENT

Per preparar un bon brioix, primer hem d'elaborar una massa mare i després una altra de senzilla, que pastarem juntes i fermentarem dues vegades.

Per començar, posarem tots els ingredients de la massa mare a la gerra i programarem 2 minuts a velocitat "amasado".

Després formarem una bola i la deixarem reposar mentre formem la massa senzilla.

Per fer la massa senzilla, posarem la matenga a la gerra 1 minut a 40º a velocitat 2.
Afegirem el sucres i els ous i ho barrejarem 1 minut a velocitat 6.
Seguidament  posarem la farina, la sal i les raspadures del llimó i programarem 2 minuts a velocitat " amasado". Després afegirem al llet i l'essència d'azahar i ho treballarem 1 minut a velocitat "amasado".

Ara afegirem la massa mare tallada a trossos petits. Ho posarem 3 minuts a velocitat "amasado".

Quan ho tinguem, ho treurem de la gerra, formarem una bola i la deixarem reposar 30 minuts, enfarinada dins d'un bol i tapada amb un drap.

Passat el temps,la  introduïrem una altra vegada a la gerra, tallada a 1/4 i programaren 1 minut a velocitat " amasado".

Un cop tinguem la massa feta, li donarem la forma que vulguem i la deixarem fermentar dins el forn a temperatura minima (30º) durant 1h 30 minuts.

Després preescalfarem el forn a 200ª.

Pintarem el brioix amb la barreja d'ou i llet i el courem a 200ª durant uns 10 min



3 comentaris: