INGREDIENTS
Massa mare
- 25gr de llevat premsat
- 50gr d'aigua
- 100gr de farina
Massa senzilla
- 75gr de mantega
- 50gr de sucre
- 1 ou
- 10gr de sal
- raspadures d'un llimó
- 10gr d'essència d'azahar
- 40gr de llet
Per pintar
- 1 ou
- 50gr de llet
PROCEDIMENT
Per preparar un bon brioix, primer hem d'elaborar una massa mare i després una altra de senzilla, que pastarem juntes i fermentarem dues vegades.
Per començar, posarem tots els ingredients de la massa mare a la gerra i programarem 2 minuts a velocitat "amasado".
Després formarem una bola i la deixarem reposar mentre formem la massa senzilla.
Per fer la massa senzilla, posarem la matenga a la gerra 1 minut a 40º a velocitat 2.
Afegirem el sucres i els ous i ho barrejarem 1 minut a velocitat 6.
Seguidament posarem la farina, la sal i les raspadures del llimó i programarem 2 minuts a velocitat " amasado". Després afegirem al llet i l'essència d'azahar i ho treballarem 1 minut a velocitat "amasado".
Ara afegirem la massa mare tallada a trossos petits. Ho posarem 3 minuts a velocitat "amasado".
Quan ho tinguem, ho treurem de la gerra, formarem una bola i la deixarem reposar 30 minuts, enfarinada dins d'un bol i tapada amb un drap.
Passat el temps,la introduïrem una altra vegada a la gerra, tallada a 1/4 i programaren 1 minut a velocitat " amasado".
Un cop tinguem la massa feta, li donarem la forma que vulguem i la deixarem fermentar dins el forn a temperatura minima (30º) durant 1h 30 minuts.
Després preescalfarem el forn a 200ª.
Pintarem el brioix amb la barreja d'ou i llet i el courem a 200ª durant uns 10 min
Qué buena pinta tiene, me recuerda la infancia...
ResponEliminabss
Eps....està molt ben llevat aquest brioix. Enhorabona.
ResponEliminaGràcies Albert!
Elimina