20 d’agost del 2010

Magret d'ànec amb salsa de pinya

INGREDIENTS
  • 1 magret d'ànec
  • 1/2 pinya natural
  • 1/2 ceba
  • 2 patates mitjanes
  • sal
  • oli
  • pebre
PROCEDIMENT
  1. Tallem la ceba a trossets petits i l'afegim a la paella amb una mica d'oli, i la deixem que es dori
  2. Tallem la pinya natural a trossets i l'afegim a la ceba
  3. Quan la pinya estigui ja dorada i tova, ho passem tot per la trituradora per obtenir una salsa. Si veiem que queda molt espesa afegim una mica d'aigua
  4. Sino no es agraden les salses gruixudes, la passem per un colador xines perquè quedi més fina
  5. Agafem el magret d'ànec, i per la part del greix li fem uns talls en forma de reixa, sense arribar a la carn
  6. Afegim el magret d'ànec per la part del greix a una paella previament escalfada. No fa falta afegir oli
  7. Deixem que el magret es dori. Un cop dorat, el cuinem per la part de carn. Abaixem el foc ja que sino sen's courà molt de fora i de dins quedarà practicament crua.
  8. Un cop cuit, el tallem a filets prims. Si veiem que encara està cru, li donem un toc més al foc perquè perdi la rojor. Vigilar que no es faci molt.
  9. En una olla fiquem les patates a bullir ja pelades (durant uns 30min)
  10. Un cop cuites, les xafem amb la forquilla i afegim oli, sal i pebre al gust.
  11. El puré resultant, el posem en una mànega pastelera per fer la decoració.
  12. Per emplatar:
    1. Posem al fons del plat la salsa de pinya
    2. A sobre els talls de magret d'ànec i afegim sal en escames
    3. Posem una mica de salsa de pinya per sobre
    4. Al voltant del plat afegim unes montanyetes de puré de patata
BON PROFIT!

4 comentaris: