21 d’agost de 2011

Macarons


INGREDIENTS
  • 125 gr de farina d'ametlla o ametlla mòlta
  • 125 gr de sucre glas
  • 31 gr d'aigua
  • 125 de sucre
  • 90 gr de clares envellides*
  • 2 gr de sal
  • Frosting vainilla
* Clares envellides: dos o 3 dies abans, separem les clares dels rovells d'ou i les reservem a la nevera. El dia de la recepta, les traiem i les deixem a temperatura ambient durant 2h

PROCEDIMENT
  • Tamisem l'ametlla mòlta, el sucre glas i la sal un parell de cops i ho reservem
  • Ara farem el caramel al punt de bola ( ha de fer bombolles). En el nostre cas l'hem fet amb MyCook: posem l'aigua i el sucre i ho fiquem 7 min a 120º a una velocitat de 2. Sinó disposeu de l'aparell, ho farem pel mètode tradicional: en un cassó hi ficarem l'aigua i el sucre i deixarem que es desfasi del tot. Sabrem que estarà apunt quan aquest comenci a formar bombolles.
  • Mentre deixem que es faci el caramel, muntarem les clares envellides a punt de neu
  • Un cop estigui el caramel, anirem afegint aquest a les clares muntades sense parar de batre, fins a obtenir un merengue semidur i brillant
  • Afegirem llavors la mescla d'ametlla i sucre glas i ho barrejarem amb una espàtula fins que obtinguem una massa homogènia
  • Per tal que els macarons ens quedin de la mateix mida, dibuixarem damunt del paper del forn els cercles. 
  • Omplirem la màniga pastissera amb la massa i farem els cercles. Es important tenim la màniga ben recta.
  • Deixarem reposar durant 1h-1h 30 min per tal que la part de dalt s'assequi i així quan ho posem al forn es formarà el peu típic del macaron.
  • Ho courem durant 15min a 175ºC
  • Un cop cuits els deixem refredar
  • Per farcir-los hem fet servir frosting de vainilla de compra però ho farcir de qualsevol cosa: crema pastissera, xocolata, etc. Es fica en una part del macaron una boleta de farcit i es tapa amb l'altre.
Bon profit!

Us deixo un tutorial perquè vegeu els passos a seguir:

5 comentaris:

  1. Molt bons com tot el que fas, ademes tot et surt a la primera!

    ResponElimina
  2. T'han quedat de primera. Genials!! Besets!!

    ResponElimina
  3. Gràcies!! Sempre es poden millorar!

    ResponElimina
  4. Me quedo como seguidora...y de momento que he encontrado con estos macarons que te han quedado de lujo..
    Aprovecho para invitarte a mi blog y decirte que estoy de sorteo por si estás interesada en participar.
    http://canyadeazucar-divina.blogspot.com.
    Besos

    ResponElimina
  5. Hola Alomna!
    et deixo aquest comentari per dir-te que t'hem inclós a la gastrosfera.cat, la secció del nostre bloc (olleta de verdures) on intentem recollir tots els blocs de cuina escrits en català.
    Si no vols ser-hi, si us plau fes-nos-ho saber, que no hi volem tenir ningú a disgust!

    Vaig a donar un cop d'ull pel bloc, que el veig molt llèpol! ;-)

    Salut

    ResponElimina