21 d’agost del 2011

Macarons


INGREDIENTS
  • 125 gr de farina d'ametlla o ametlla mòlta
  • 125 gr de sucre glas
  • 31 gr d'aigua
  • 125 de sucre
  • 90 gr de clares envellides*
  • 2 gr de sal
  • Frosting vainilla
* Clares envellides: dos o 3 dies abans, separem les clares dels rovells d'ou i les reservem a la nevera. El dia de la recepta, les traiem i les deixem a temperatura ambient durant 2h

PROCEDIMENT
  • Tamisem l'ametlla mòlta, el sucre glas i la sal un parell de cops i ho reservem
  • Ara farem el caramel al punt de bola ( ha de fer bombolles). En el nostre cas l'hem fet amb MyCook: posem l'aigua i el sucre i ho fiquem 7 min a 120º a una velocitat de 2. Sinó disposeu de l'aparell, ho farem pel mètode tradicional: en un cassó hi ficarem l'aigua i el sucre i deixarem que es desfasi del tot. Sabrem que estarà apunt quan aquest comenci a formar bombolles.
  • Mentre deixem que es faci el caramel, muntarem les clares envellides a punt de neu
  • Un cop estigui el caramel, anirem afegint aquest a les clares muntades sense parar de batre, fins a obtenir un merengue semidur i brillant
  • Afegirem llavors la mescla d'ametlla i sucre glas i ho barrejarem amb una espàtula fins que obtinguem una massa homogènia
  • Per tal que els macarons ens quedin de la mateix mida, dibuixarem damunt del paper del forn els cercles. 
  • Omplirem la màniga pastissera amb la massa i farem els cercles. Es important tenim la màniga ben recta.
  • Deixarem reposar durant 1h-1h 30 min per tal que la part de dalt s'assequi i així quan ho posem al forn es formarà el peu típic del macaron.
  • Ho courem durant 15min a 175ºC
  • Un cop cuits els deixem refredar
  • Per farcir-los hem fet servir frosting de vainilla de compra però ho farcir de qualsevol cosa: crema pastissera, xocolata, etc. Es fica en una part del macaron una boleta de farcit i es tapa amb l'altre.
Bon profit!

Us deixo un tutorial perquè vegeu els passos a seguir:

5 comentaris:

  1. Molt bons com tot el que fas, ademes tot et surt a la primera!

    ResponElimina
  2. Gràcies!! Sempre es poden millorar!

    ResponElimina
  3. Me quedo como seguidora...y de momento que he encontrado con estos macarons que te han quedado de lujo..
    Aprovecho para invitarte a mi blog y decirte que estoy de sorteo por si estás interesada en participar.
    http://canyadeazucar-divina.blogspot.com.
    Besos

    ResponElimina
  4. Hola Alomna!
    et deixo aquest comentari per dir-te que t'hem inclós a la gastrosfera.cat, la secció del nostre bloc (olleta de verdures) on intentem recollir tots els blocs de cuina escrits en català.
    Si no vols ser-hi, si us plau fes-nos-ho saber, que no hi volem tenir ningú a disgust!

    Vaig a donar un cop d'ull pel bloc, que el veig molt llèpol! ;-)

    Salut

    ResponElimina