24 de setembre del 2012

Mousse de mascarpone



INGREDIENTS

  • 1 terrina de mascarpone
  • 400 ml de nata
  • 100 ml de llet
  • 1 sobre d' agar-agar
  • bescuit
  • sucre llustre
  • sucre 
PROCEDIMENT
  • Primer de tot farem el bescuit. La massa és la que es fa servir per fer un braç de gitano.
  • Els ingredients són:
    • 3 ous
    • 150gr sucre
    • 150gr de farina (en aquest cas sense gluten)
    • 1 xic d'essència de vainilla
  • El bescuit esta fet a la Mycook. Batrem els ous i el sucre durant 6 minuts a 40ºC a velocitat 4
  • Després ho seguirem batent durant 6 minuts a velocitat 4, aquest cop sense temperatura. Durant aquest procés  afegirem l'essència de vainilla.
  • Després  afegirem la farina i ho remenarem durant 45segons a velocitat 4
  • En una safata de forn folrada amb paper sulfuritzat abocarem la massa
  • Ho courem durant uns 12 min a 180º
  • Mentrestant prepararem la mousse
  • Barrejarem la terrina de mascarpone amb 2 cullerades sucre fins que quedi una mescla homogènia
  • Disoldrem l'agar-agar en un xic de llet freda i la resta de llet la portarem a ebullició.
  • Quan comenci a bullir, afegim l'agar-agar i  coem durant 2 minuts
  • Passat el temps, afegim a la mescla de mascarpone i ho barregem tot
  • A part muntarem la nata. Quan estiguin quasi muntades afegirem el sucre llustre.
  • Ara mesclarem la nata amb la mescla de mascarpone. Ho farem en moviments suaus i de dalt a baix, procurant no desmuntar la nata perquè així quedi ben lleuger. 
  • Deixem una mica de nata per decorar la mousse
  • Un cop cuit el bescuit, amb un tallador de pastes rodó, farem la base
  • Enrotllarem al voltant d'aquesta base una tira de pvc
  • Ara omplirem amb una màniga pastissera: primer farem una capa de mousse i despres una capa de nata
  • Ho guardarem a la nevera minim 2h
  • Per decorar hem fet servir ametlles crocants i xocolata

Bon profit!

4 comentaris:

  1. Tens un premi al meu bloc! Passa a recollir-lo!

    http://carmetarusquilleta.blogspot.com.es/2012/09/premi-liebster.html

    Petonets!

    ResponElimina