26 de desembre de 2011

Polvorons


La recepta l'he tret del blog Cuina per a llaminers, encara que he fet alguna variació amb el procediment.

INGREDIENTS
  • 100 g d'ametlla torrada
  • 80 g de sucre glaç
  • 80 g de llard
  • 200 g de farina
  • una culleradeta d'essència de vainilla
  • una culleradeta de canyella
  • sucre glaç

PROCEDIMENT
  • El dia anterior torrarem al farina al forn a 130º durant uns 30min. Quan estigui torradeta la deixarem refredar fins a la seva utilització
  • Primer triturarem les ametlles fins aconseguir una pasta fina i ho barrejarem amb la farina torrada
  • A la mescla anterior li afegirem la canyella
  • A part, batrem els 80gr de llard
  • Quan estigui desfet li afegirem el sucre glaç i ho seguirem batent.
  • Quan estigui ben barrejat, li posarem l'essència de vainilla
  • Afegirem aquesta mescla  a la mescla de farina i ho anirem unint tot amb les mans
  • Quan estiguin tots els ingredients ben barrejats, farem una bola i ho deixarem reposar durant 30 min a la nevera.
  • Passat el temps, anirem fent petites boles que aplanarem amb les mans donant-los forma de polvorons
  • Els courem al forn a 180ºdurant 10 min aproximadament
  • Un cop cuits els deixarem refredar i després els espolvorejarem amb sucre glaç
  • Els embolicarem amb paper de seda

Bon profit!

1 comentari: