8 de setembre de 2013

Galetes de mantega decorades



INGREDIENTS

Per la massa:

  • 250gr de mantega a temperatura ambient
  • 250gr de sucre glas
  • 2 ous M
  • 650gr de farina
  • 1 rajolí de llet
  • 1 teaspoon de vainilla o 1 teaspoon de canyella
* recepta  del blog El rincon de Bea

Per la glasa:

  • 750gr de sucre glas
  • 4,5 tablespoon de merenga en pols
  • 9 tablespoon d'aigua
  • Colorants varis

PROCEDIMENT

Per la massa:
  • A la batedora amb l'accessori en forma de pala, batem la matenga fins a obtenir una textura suau
  • Després afegim el sucre glas tamisat, a poc a poc. 
  • Un cop el sucre s'hagi integrat i la mantega s'hagi blanquejat i augmentat de volum, serà el moment de afegir el gust que volem juntament amb l'ou 
  • Batem fins que sigui una mescla homogènia
  • Afegim la farina tamisada, a poc a poc.
  • Quan ja no ens quedi gairebé farina i la massa tingui una textura de massa esmollada, afegirem el rajolí de llet
  • Un cop tinguem la massa, farem una rodona aplanada i dividirem la massa en 4 part per estirar-la millor
  • Per estirar-la ho farem entre dos papers sulfuritzats perquè no s'enganxi. Como a miním haurà de tenir un gruix de 0.6 mm.
  • Un cop tinguem la massa estirada amb el gruix desitjat, la deixarem reposar a la nevera un mínim de 3h per que agafi consistència.
  • Després tallarem la massa amb la forma que haguem triat 
  • Posarem les galetes en una safata amb paper sufuritzat i les courem a 200ºC (haurem preescalfat el forn abans) durant uns 10 minuts.
  • Un cop cuites les deixarem reposar a la bandeja fins que es refredin i després sobre una reixa.
  • Ja les tindrem llestes per decorar


Les galetes les podem decorar amb fondant de colors, pintar-les, amb glassa...com més us vingui de gust!!

Aquí va el procediment per fer glassa:
  • Afegirem el sucre glas tamisat, el pols de merenga i les cullerades d'aigua.
  • Primer batem a poc a poc (velocitat 1) 
  • Un cop el sucre estigui integrat augmentarem la velocitat i batem fiins que obtinguem una glassa amb textura de pasta de dents.
  • Aquesta textura serà la que farem servir per delinear.
  • Ara és el moment de tenyir la massa amb els colorants que vulguem
  • Un cop tinguem els colors, separem una mica de cada per fer la glassa de "relleno" afegint una mica d'aigua fins a obtenir la textura desitjada
  • Per tal que la glassa no s'assequi és important tapar amb un escuradents els broquets de delinear

3 comentaris:

  1. Xules i bones. Ho diu la veu de l'experiència dolça que vaig tenir quan les vaig tastar!

    ResponElimina