Per la massa:
- 250gr de mantega a temperatura ambient
- 250gr de sucre glas
- 2 ous M
- 650gr de farina
- 1 rajolí de llet
- 1 teaspoon de vainilla o 1 teaspoon de canyella
Per la glasa:
- 750gr de sucre glas
- 4,5 tablespoon de merenga en pols
- 9 tablespoon d'aigua
- Colorants varis
PROCEDIMENT
Per la massa:
- A la batedora amb l'accessori en forma de pala, batem la matenga fins a obtenir una textura suau
- Després afegim el sucre glas tamisat, a poc a poc.
- Un cop el sucre s'hagi integrat i la mantega s'hagi blanquejat i augmentat de volum, serà el moment de afegir el gust que volem juntament amb l'ou
- Batem fins que sigui una mescla homogènia
- Afegim la farina tamisada, a poc a poc.
- Quan ja no ens quedi gairebé farina i la massa tingui una textura de massa esmollada, afegirem el rajolí de llet
- Un cop tinguem la massa, farem una rodona aplanada i dividirem la massa en 4 part per estirar-la millor
- Per estirar-la ho farem entre dos papers sulfuritzats perquè no s'enganxi. Como a miním haurà de tenir un gruix de 0.6 mm.
- Un cop tinguem la massa estirada amb el gruix desitjat, la deixarem reposar a la nevera un mínim de 3h per que agafi consistència.
- Després tallarem la massa amb la forma que haguem triat
- Posarem les galetes en una safata amb paper sufuritzat i les courem a 200ºC (haurem preescalfat el forn abans) durant uns 10 minuts.
- Un cop cuites les deixarem reposar a la bandeja fins que es refredin i després sobre una reixa.
- Ja les tindrem llestes per decorar
Les galetes les podem decorar amb fondant de colors, pintar-les, amb glassa...com més us vingui de gust!!
Aquí va el procediment per fer glassa:
- Afegirem el sucre glas tamisat, el pols de merenga i les cullerades d'aigua.
- Primer batem a poc a poc (velocitat 1)
- Un cop el sucre estigui integrat augmentarem la velocitat i batem fiins que obtinguem una glassa amb textura de pasta de dents.
- Aquesta textura serà la que farem servir per delinear.
- Ara és el moment de tenyir la massa amb els colorants que vulguem
- Un cop tinguem els colors, separem una mica de cada per fer la glassa de "relleno" afegint una mica d'aigua fins a obtenir la textura desitjada
- Per tal que la glassa no s'assequi és important tapar amb un escuradents els broquets de delinear
T'han quedat molt xules!
ResponEliminaGracies!!!!!
ResponEliminaXules i bones. Ho diu la veu de l'experiència dolça que vaig tenir quan les vaig tastar!
ResponElimina