INGREDIENTS
Per la massa:
- 400 gr de farina de força
- 180 gr de mantega pomada
- 3 ous
- 1/2 cullereta de sal
- 20gr de sucre
- 10 gr de llevat fresc i premsat
- 1/2 dl de llet
- 1/2 l de llet
- 4 ous
- 150 gr de sucre
- 45 gr de "maizena"
- pela de llimona
- 1 branqueta de canyella
PROCEDIMENT
Massa
- Diliur en llet tèbia el llevat
- Colocar la farina en un bol en forma de volcà i colocar en el centre la llet on hi ha diluit el llevat
- Treballar la massa fins que quedi despega de les parets
- Fer un incisió en forma de creu, tapar en un drap humit i deixar reposar a temperatura ambient (20º) fins que dupliqui el seu tamany (30 min) --> Massa resultant: massa mare
- Amb la resta de la farina, en un bol formar un volcà i afegir la sal diluida en dos culleres d'aigua, el sucre i els ous.
- Poc a poc anar afegint la mantega pomada
- Treballar la massa amb les mans fins que aquesta es despegui de les parets i de les mans. Si convé afegir farina
- Estirar la massa i col·locar al centre la massa mare i tornar a treballar-la fins que les dues masses quedin ben barrejades.
- Colocar la massa resultant en un bol untat de matenga i deixar reposar-la durant 4 hores tapada en un drap humit
- Posem la llet al foc amb la pela de la llimona i la branqueta de canyella fins que bulli
- Barregem els ous, el sucre, la "maizena" en un mica de llet
- Quan la llet comenci a bullir, afegirla a la barreja anterior (abans retirar la canyella i la llimona)
- Tornar a ficar al foc i sense deixar de remanar esperar a que agafi la consistencia que nosaltres volguem
- Un cop tinguem la crema feta la posaem un un recipient pla perquè refredi més despressa
- Untem una mica de mantequilla per sobre perquè no es formi costra
Un cop hagin passat les 4 hores estirem la massa donant la forma que nosaltres volguem i la fiquem a la placa del forn damunt d'un paper de forn perquè no s'enganxi.
Li fem un talls en forma de reixa a la massa on, amb una mànega pastelera, i afegirem la crema.
Precalentem el forn a 200º , introduim la coca durant uns 25-30 min.....
BON PROFIT!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada