24 de juny de 2010

Coca de Sant Joan


INGREDIENTS

Per la massa:

  • 400 gr de farina de força
  • 180 gr de mantega pomada
  • 3 ous
  • 1/2 cullereta de sal
  • 20gr de sucre
  • 10 gr de llevat fresc i premsat
  • 1/2 dl de llet 
 Per la crema pastelera:


  • 1/2 l de llet
  • 4 ous
  • 150 gr de sucre
  • 45 gr de "maizena"
  • pela de llimona
  • 1 branqueta de canyella

PROCEDIMENT

Massa

  1. Diliur en llet tèbia el llevat
  2. Colocar la farina en un bol en forma de volcà i colocar en el centre la llet on hi ha diluit el llevat
  3. Treballar la massa fins que quedi despega de les parets
  4. Fer un incisió en forma de creu, tapar en un drap humit i deixar reposar a temperatura ambient (20º) fins que dupliqui el seu tamany (30 min) --> Massa resultant: massa mare
  5. Amb la resta de la farina, en un bol formar un volcà i afegir la sal diluida en dos culleres d'aigua, el sucre i els ous. 
  6. Poc a poc anar afegint la mantega pomada
  7. Treballar la massa amb les mans fins que aquesta es despegui de les parets i de les mans. Si convé afegir farina
  8. Estirar la massa i col·locar al centre la massa mare i tornar a treballar-la fins que les dues masses quedin ben barrejades.
  9. Colocar la massa resultant en un bol untat de matenga i deixar reposar-la durant 4 hores tapada en un drap humit
Crema pastelera
  1. Posem la llet al foc amb la pela de la llimona i la branqueta de canyella fins que bulli
  2. Barregem els ous, el sucre, la "maizena" en un mica de llet
  3. Quan la llet comenci a bullir, afegirla a la barreja anterior (abans retirar la canyella i la llimona)
  4. Tornar a ficar al foc i sense deixar de remanar esperar a que agafi la consistencia que nosaltres volguem
  5. Un cop tinguem la crema feta la posaem un un recipient pla perquè refredi més despressa
  6. Untem una mica de mantequilla per sobre perquè no es formi costra

Un cop hagin passat les 4 hores estirem la massa donant la forma que nosaltres volguem i la fiquem a la placa del forn damunt d'un paper de forn perquè no s'enganxi.
Li fem un talls en forma de reixa a la massa on, amb una mànega pastelera, i afegirem la crema.
Precalentem el forn a 200º , introduim la coca durant uns 25-30 min.....

BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada