INGREDIENTS
Pastís
- 6 rovells
- 2 ous sencers
- 260 gr de sucre
- 225gr de farina
- 6 clares
- 1 sobre i mig de llevat
Crema pastelera
- 1l de llet sencera
- 6 rovells d'ou
- 150 gr de sucre
- 90 grm de maizena
- 1 pela de llimona
- canyella en pols
Cobertura de xocolata
- 400 gr de xocolata de cobertura
- 100 gr de mantequilla
- 2 rovells d'ous
PROCEDIMENT
- Pastís
- Per començar farem el pastís. Agafarem els 6 rovells d'ou i 100 gr de sucre i ho mesclarem amb les barilles per blanquejar els rovells. la textura que hem d'aconseguir ha de ser espumosa.
- A part montarem a punt de neu les 6 clares. Un cop muntades i afegirem el sucre restant (160 gr ) poc a poc i seguirem muntant.
- Un cop muntades les clares, li afegirem els rovells blanquejats. Anirem incoporant-ho amb moviments embolvents, perquè la massa no perdi volum.
- Quan ho tinguem ben mesclat, hi afegirem la farina tamissada en petites quantitats.
- La masa resultant la afegim en el motlle previament untat d'oli i espolvorejat en farina. D'això s'en diu encamisar.
- Haurem presescalfat el forn a 200º. Introduim el pastis al forn a 180º durant uns 30 min.
- Aquest prodeciment l'haurem de repetir una altre vegada per fer una altre pastis per l'altre número.
- Crema pastelera
- Calentarem el litre de llet amb la pela de llimona i la canyella en pols
- Apart, barrejarem els 90 gr de maizena en 5 cullerades de llet.
- Un cop la llet comenci a bullir, li afegir la barreja anterior i remourem amb energia perquè no es formin grumolls.
- Apart haurem blanquejat els rovells d'ous i el sucre.
- Quan veguem que la llet estigui apunt de bullir, l'apartem del foc i li incorporem els rovells. Anem remenant fins que quedi tot homogeni.
- Ho tornem a ficar al foc uns minuts, i ja tindrem la crema feta.
- Per refredar-la la passarem en un recipinet ample i pla.
- Cobertura de xocolata
- Trossejarem el xocoalta i l'anirem desfent poc a poc al microones.
- Un cop desfet, li anirem incorporant la mantega a trossets petits
- Finalment, quan la mescla de mantega i xocolata sigui homogènia li afegirem els rovells d'ou.
- Ja tindrem el xocolata preparat per la cobertura. Quedara una cobertura consistent pero no dura.
- Aquesta cobertura ens servira per un número. Pero tot dependra del tamany.
- Un cop el pastís ja s'ha refredat, el tallem per la meitat i l'omplim amb la crema pastelera.
- Per tal que al tallar no es desmonti, haurem de deixar refredar-lo durant 1 hora, i si potser dins la nevera millor
- Desrpés agafem la plantilla dels números, la fixem sobre el pastis, i amb un ganivet de serra (dels bons) anem reseguint la plantilla per fer el número. Aquest pas és una mica delicat. Aneu a poc a poc i tingueu paciencia
- Un cop tinguem els dos número fets, es el moment de cobrir-los amb xocolata. Un cop coberts, els guardem a la nevera.
Bon profit!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada