26 de març de 2011

Pastís d'aniversari 50


INGREDIENTS

Pastís
  • 6 rovells
  • 2 ous sencers
  • 260 gr de sucre
  • 225gr de farina
  • 6 clares 
  • 1 sobre i mig de llevat
Crema pastelera
  • 1l de llet sencera
  • 6 rovells d'ou
  • 150 gr de sucre
  • 90 grm de maizena
  • 1 pela de llimona
  • canyella en pols
Cobertura de xocolata
  • 400 gr de xocolata de cobertura
  • 100 gr de mantequilla
  • 2 rovells d'ous
PROCEDIMENT
  • Pastís
  1. Per començar farem el pastís. Agafarem els 6 rovells d'ou i 100 gr de sucre i ho mesclarem amb les barilles per blanquejar els rovells. la textura que hem d'aconseguir ha de ser espumosa.
  2. A part montarem a punt de neu les 6 clares. Un cop muntades i afegirem el sucre restant (160 gr ) poc a poc i seguirem muntant.
  3. Un cop muntades les clares, li afegirem els rovells blanquejats. Anirem incoporant-ho amb moviments embolvents, perquè la massa no perdi volum.
  4. Quan ho tinguem ben mesclat, hi afegirem la farina tamissada en petites quantitats.
  5. La masa resultant la afegim en el motlle previament untat d'oli i espolvorejat en farina. D'això s'en diu encamisar.
  6. Haurem presescalfat el forn a 200º. Introduim el pastis al forn a 180º durant uns 30 min. 
  7. Aquest prodeciment l'haurem de repetir una altre vegada per fer una altre pastis per l'altre número.
  • Crema pastelera
  1. Calentarem el litre de llet amb la pela de llimona i la canyella en pols
  2. Apart, barrejarem els 90 gr de maizena en 5 cullerades de llet.
  3. Un cop la llet comenci a bullir, li afegir la barreja anterior i remourem amb energia perquè no es formin grumolls.
  4. Apart haurem blanquejat els rovells d'ous i el sucre.
  5. Quan veguem que la llet estigui apunt de bullir, l'apartem del foc i li incorporem els rovells. Anem remenant fins que quedi tot homogeni.
  6. Ho tornem a ficar al foc uns minuts, i ja tindrem la crema feta.
  7. Per refredar-la la passarem en un recipinet ample i pla.
  • Cobertura de xocolata
  1. Trossejarem el xocoalta i l'anirem desfent poc a poc al microones. 
  2. Un cop desfet, li anirem incorporant la mantega a trossets petits
  3. Finalment, quan la mescla de mantega i xocolata sigui homogènia li afegirem els rovells d'ou.
  4. Ja tindrem el xocolata preparat per la cobertura. Quedara una cobertura consistent pero no dura.
  5. Aquesta cobertura ens servira per un número. Pero tot dependra del tamany.
Ara explicarem tot els passos per aconseguir els pastís en forma de número
  1. Un cop el pastís ja s'ha refredat, el tallem per la meitat i l'omplim amb la crema pastelera.
  2. Per tal que al tallar no es desmonti, haurem de deixar refredar-lo durant 1 hora, i si potser dins la nevera millor
  3. Desrpés agafem la plantilla dels números, la fixem sobre el pastis, i amb un ganivet de serra (dels bons) anem reseguint la plantilla per fer el número. Aquest pas és una mica delicat. Aneu a poc a poc i tingueu paciencia
  4. Un cop tinguem els dos número fets, es el moment de cobrir-los amb xocolata. Un cop coberts, els guardem a la nevera.

Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada