27 de març de 2011

Pastís d'aniversari David


INGREDIENTS

  • 3 rovells 
  • 1 ou sencer 
  • 50 gr de sucre
  • 100 gr de farina
  • 3 clares
  • 80 gr de sucre
  • 1 sobre de llevat
  • 600 ml nata montada
  • cobertura de xocolata
  • sucre llustre

PROCEDIMENT
  1. Barregem els 3 rovells i els 50gr de sucre, fins aconseguir una mescla espumosa. Aquest pas l'anomenarem blanquejar
  2. Apart, muntarem a punt de neu les 3 clares. Un cop muntades li afegirem els 80 gr de sucre poc a poc.
  3. Despés barrejarem els ous blanquejats i les clares cuidadosament, per tal de que no perdin volum. Ho farem amb moviments envolvents.
  4. Un cop la mescla sigui homogenia, anirem afegint la farina i el llevat tamissat. 
  5. Ja tenim la massa feta. Preescalfem el forn a 200º, i introduim el motlle (aquest cop hem fet servir un motlle rodo alt de pirex previament enfarinat). Baixem la tª a 180º durant 20-25 min.
  6. Per altra banda,  montarem 600 ml de nata.Quan quasi estigui montada li afegirem sucre, al nostre gust.
  7. Per fer la trufa, desfarem al microones una mica de xocalata de cobertura. Un cop desfeta, hi afegirem una mica de mantega per tal de refredarla i aixi poder-la barrejar amb la quantitat de nata que nosaltres vulguem.
  8. Un cop el pastis estigui fet, i la trufa i la nata estiguin a punt ja podem procedir a fer el montantge.
    1. Obrirem el pastis per la meitat i hi ficarem la trufa amb mig.
    2. Tanquen el pastis, i amb la trufa que ens sobre, l'untarem per sobre.
    3. Amb una manega pastelera i una boquilla rissada, decorarem el pastís (això ja va a gustos).

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada