INGREDIENTS
- 125gr de farina
- 100gr de mantega
- 3 ous grans
- 250ml d'aigua
- un polsim de sal
- 1 cullerada de sucre (si el farcit és dolç)
Pel farcit
- 500ml de nata per muntar
- sucre glaç
PROCEDIMENT
- Posem en un cassó l'aigua, la mantega , la sal i el sucre i ho portem a ebullició
- Quan comenci a bullir, ho apartem del foc i li afegim la farina de cop. Inmediatament ho remenem amb un cullera de fusta.
- Ho tornem a posar al foc i continuem remenant fins que la massa sigui homogènia i es desenganxi de les parets
- Un cop la massa feta, es retira del foc i es deixa temperar
- Desprès li afegim els ous, d'un en un. No afegim el segon ou fins que el primer estigui totalment integrat a la massa
- Quan tinguem al massa feta, ho posem a un mànega pastelera amb un broc llis i damunt de la placa del forn, folrada amb paper sulfuritzat, anem fins les muntanyes. Haurem de procurar fer-les de la mateixa mida per que tinguin tots els mateix temps de cocció.
- Les courem a uns 200º C durant 30 min. Un cop passat el temps, obrirem el forn i les deixarem reposar durant uns 10-15 min per tal que no baixin de volum
- Un cop reposades les traiem del forn i les deixem refredar
- Mentre es refreden, muntarem la nata.
- Ara es moment de farcir-les. Es talla cada lionesa pel mig i es farcís de nata
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada