15 d’agost de 2011

Lioneses



INGREDIENTS

Pasta choux:
  • 125gr de farina
  • 100gr de mantega
  • 3 ous grans
  • 250ml d'aigua
  • un polsim de sal
  • 1 cullerada de sucre (si el farcit és dolç)
Pel farcit
  • 500ml de nata per muntar
  • sucre glaç

PROCEDIMENT
  • Posem en un cassó l'aigua, la mantega , la sal i el sucre i ho portem a ebullició
  • Quan comenci a bullir, ho apartem del foc i li afegim la farina de cop. Inmediatament ho remenem amb un cullera de fusta.
  • Ho tornem a posar al foc i continuem remenant fins que la massa sigui homogènia i es desenganxi de les parets
  • Un cop la massa feta, es retira del foc i es deixa temperar
  • Desprès li afegim els ous, d'un en un. No afegim el segon ou fins que el primer estigui totalment integrat a la massa
  • Quan tinguem al massa feta, ho posem a un mànega pastelera amb un broc llis i damunt de la placa del forn, folrada amb paper sulfuritzat, anem fins les muntanyes. Haurem de procurar fer-les de la mateixa mida per que tinguin tots els mateix temps de cocció.
  • Les courem a uns 200º C durant 30 min. Un cop passat el temps, obrirem el forn i les deixarem reposar durant uns 10-15 min per tal que no baixin de volum
  • Un cop reposades les traiem del forn i les deixem refredar
  • Mentre es refreden, muntarem la nata.
  • Ara es moment de farcir-les. Es talla cada lionesa pel mig i es farcís de nata

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada