INGREDIENTS
- 500 gr de farina
- 150cc de llet
- 130gr d'ou (equival a 3 ous mitjans)
- 10gr de sal
- 65gr de sucre
- 20gr de llevat fresc o 2 sobres de llevat sec panaderia
- 250gr de mantenga
PROCEDIMENT
- Posem tots els ingredients en el bol i ho amassem amb la màquina durant un 9 min, fins que la massa sigui homogènia
- Després ho passem en un recipient, ho tapem amb paper film i ho deixem reposar a temperatura ambient durant 30-40 min
- Mentrestant agafem la mantega i la fiquem entre dos trossos de paper film
- L'aplanem fins que quedi un gruix de 1cm de forma rectangular
- Un cop la massa hagi reposat, l'estirarem amb un corró donant-li forma rectangular. Hem de procurar que la superfície on l'estirem estigui enfarinada
- Quan tinguem el rectangle de massa, afegim el rectangle de mantega.
- A continuació comença la paper més complicada de la recepta. S'ha d'anar plegant la massa per formar moltes capes i així obtenir un croissants ben esponjosos
Com que explicar la forma dels plecs es complicat fer-ho per escrit, enllaço aquests vídeos on ho explica pas a pas i de forma entenedora:
- Un cop li hagem donat 3 voltes a la massa es moment de donar-li forma
- Tallarem la massa en forma de triangles per formar els croissants
- Segons la mida del triangle sortiran croissants de diferents mides
- Agafem la part més ampla del triangle i el començarem a enrotllar, mentrestant anem tensant la punta restant.
- Es important que fiquem de cara sota la punta de tancar el croissant perquè aquest no s'obrin
- Els ficarem en una safata de forn amb paper sulfuritzat.
- Els pintarem amb aigua i afegirem sucre perquè quedi una cap cruixent
- Els courem durant 25min a 200ªC, prèviament haurem precalentat el form
Hola buenasss!!!
ResponEliminaencantado de conocerte y de que participes en mi concurso con estos deliciosos croissants!!! te han quedado perfectos!
Con tu permiso por aquí me quedo de seguidor para admirar todo los platos que salgan de tu cocina!
Muchísimas gracias por esta buenísima apotación!
Que tengas un maravilloso domingo!
:)
Bonissims els croissants! Són un vici!
ResponEliminaAixo si et queda pendent el farinos de Fraga ;)
Súper buenos! Con lo difícil que es hacer hojaldre...!
ResponEliminame quedo por aquí, tienes unas recetas muy buenas, las rocas de chocolate también me han encantado
Muchas gracias biscayenne se hace lo que se puede!
ResponEliminaQue valiente haciendo la masa de croissants casera. Eres una artista. Gracias por participar en mi sorteo. Suerte!!!! Besos.
ResponEliminaGracias por vuestros comentarios!!
ResponEliminaMañana nuevas recetas!
Un beso!!