INGREDIENTS
- 1/2 kg de farina
- 60gr de sucre
- 1/4l d'aigua o llet a temperatura ambient
- 30gr de llevat fresc o 2 sobres de llevat sec
- 30gr de mantega
- 7gr de sal
- 250 gr de mantega (molt freda)
- Rajola de xocolata de cobertura de postres Nestle
PROCEDIMENT
- Afegim tots els ingredients en el següent ordre: llevat, llet, sal, sucre, farina i 30 gr de mantega fosa. Preparem la massa i la deixem reposar durant 25 minuts
- Mentre esperem posem el 250gr de mantega entre dos trossos de paper film i estirem amb un corró fins a formar una quadrat de 2cm de gruix i uns 25 cm de cada costat. Un cop tingui la forma desitjada, el guardem a la nevera
- Un cop passats els 25 min i completat el primer lleudat, treballarem la massa per donar-li forma de bola. Després la deixarem reposant uns 10 min
- Estirem la massa fins formar un quadrat d'uns 30 cm de costat. Traiem la mantega de la nevera i la col·loquem obliquament sobre la massa
- Dobleguem les cantonades fins al centre de la Massa, deixant amagada la mantega en el seu interior. Ha de quedar en forma de paquet. Ho deixem reposar durant 10 min
- Desprès del repòs, agafem el paquet i el col·loquem sobre la taula amb el costat doblegat mirant cap avall.
- L'estirem amb el corró fins formar un rectangle de 50 x 25 cm. Agafem els dos extrems del rectangle i els portem cap al centre. A continuació dobleguem per la meitat. Guardem a la nevera durant uns 30 min. Repetim aquest procediment un cop més.
- Un cop ho hem fet dos cops, estirarem la massa formant una tira de 12 cm d'ample i 6 mm d'espessor
- Tallarem la Massa en quadrats de 12cm i aquest quadrats per la meitat formant triangles.
- Posarem una tros de xocolata al triangle i l'enrotllarem formant el croissant
- Perquè ens quedi una capa cruixent fora, pintarem els crossiants amb aigua i els hi espolvorejarem sucre
- Abans de posar-los la forn, els deixarem reposar durant 30 min
- Els courem a 220ºC durant uns 15 min
* Recepta extreta de " Como hacer el pan i la bollería" de Editorial Blume
Aquestos croissants són un pecat, no els pararia de menjar!
ResponEliminaAvui des de Girona intentarem fer els croissants, q tremoli la meua cuina!! jaja ja et diré q tal hauran sortit... :P petonets! [Anna]
ResponEliminaA veure com us surten...en vull foto eh???
ResponElimina