14 d’agost de 2011

Croissants de xocolata



INGREDIENTS
  • 1/2 kg de farina
  • 60gr de sucre
  • 1/4l d'aigua o llet a temperatura ambient
  • 30gr de llevat fresc o 2 sobres de llevat sec
  • 30gr de mantega
  • 7gr de sal
  • 250 gr de mantega (molt freda)
  • Rajola de xocolata de cobertura de postres Nestle

PROCEDIMENT
  • Afegim tots els ingredients en el següent ordre: llevat, llet, sal, sucre, farina i 30 gr de mantega fosa. Preparem la massa i la deixem reposar durant 25 minuts
  • Mentre esperem posem el 250gr de mantega entre dos trossos de paper film i estirem amb un corró fins a formar una quadrat de 2cm de gruix i uns 25 cm de cada costat. Un cop tingui la forma desitjada, el guardem a la nevera
  • Un cop passats els 25 min i completat el primer lleudat, treballarem la massa per donar-li forma de bola. Després la deixarem reposant uns 10 min
  • Estirem la massa fins formar un quadrat d'uns 30 cm de costat. Traiem la mantega de la nevera i la col·loquem obliquament sobre la massa
 
  • Dobleguem les cantonades fins al centre de la Massa, deixant amagada la mantega en el seu interior. Ha de quedar en forma de paquet. Ho deixem reposar durant 10 min
 
  • Desprès del repòs, agafem el paquet i el col·loquem sobre la taula amb el costat doblegat mirant cap avall.
  • L'estirem amb el corró fins formar un rectangle de 50 x 25 cm. Agafem els dos extrems del rectangle i els portem cap al centre. A continuació dobleguem per la meitat. Guardem a la nevera durant uns 30 min. Repetim  aquest procediment  un cop més.
 
  • Un cop ho hem fet dos cops, estirarem la massa formant una tira de 12 cm d'ample i 6 mm d'espessor
  • Tallarem la Massa en quadrats de 12cm i aquest quadrats per la meitat formant triangles.
  • Posarem una tros de xocolata al triangle i l'enrotllarem  formant el croissant
  • Perquè ens quedi una capa cruixent fora, pintarem els crossiants amb aigua i els hi espolvorejarem sucre
  • Abans de posar-los la forn, els deixarem reposar durant 30 min
 
  • Els courem a  220ºC durant uns 15 min

* Recepta extreta de " Como hacer el pan i la bollería" de Editorial Blume

3 comentaris:

  1. Aquestos croissants són un pecat, no els pararia de menjar!

    ResponElimina
  2. Avui des de Girona intentarem fer els croissants, q tremoli la meua cuina!! jaja ja et diré q tal hauran sortit... :P petonets! [Anna]

    ResponElimina
  3. A veure com us surten...en vull foto eh???

    ResponElimina