10 d’octubre de 2011

Farinós de Fraga


INGREDIENTS

Per la massa:
  • 1 vas d'aigua
  • 1 vas d'oli d'oliva verge
  • 1/2 vas de sucre
  • 4 vasos de farina
  • 1 sobre de llevat
Pel farcit:
  • sucre
  • canyella
  • oli
  • farina
  • mel

PROCEDIMENT
  • En un bol gran barrejarem la farina amb el llevat
  • A part, en un cassó, hi ficarem l'aigua, l'oli i el sucre i ho portarem a ebullició.
  • Un cop estigui bullint, ho abocarem a la barreja de farina i ho remenarem amb un cullera de fusta per no cremar-nos
  • Quan obtinguem una massa homogènia, ho deixarem refredar per tal de poder-ho manipular.
  • Ho amassarem durant un 10 minuts.
  • Tallarem la massa en 3 parts iguals. 
  • Agafarem una d'elles i l'estirarem amb el corro en forma d'oval.
  • Ara es el moment de fer el farcit: en una de les meitats de l'oval i en forma de semicircunferència i ficarem per aquest ordre: una capa de farina, una capa de sucre amb canyella, una xorret de mel i un bon raig  l'oli.
  • Quan ja tinguem el farcit ho tancarem en forma de mitja lluna. Hem de procurar que quedi ben tancat per tal que no s'escapi el farcit
 
  • Pintarem el sobre amb rovell d'ou i li espolvorejarem sucre
  • Ho courem a 200ªC durant 25 min
Bon profit!

4 comentaris: