5 de novembre de 2011

Dolços de Halloween


INGREDIENTS

Per les galetes
  • 125gr de mantega tova a temperatura ambient
  • 125gr de sucre glaç
  • 1 ou
  • 2 cullerades d'essència de vainilla
  • un polsim desal
  • 375gr de farina fluixa
Per la glaça
  • 2 clares d'ou
  • 300 gr de sucre glaç
  • 2 cullerades de llimo
  • colorant

PROCEDIMENT

  • Primer es fa una crema de mantega. Per això, dins el pot de la batedora o d'un robot es bat la mantega fins aconseguir que quedi amb una textura suau i cremosa. 
  • Tot seguit, s'hi afegeix el sucre i es continua batent. 
  • A continuació, s'hi incorpora l'ou, i es bat fins que quedi ben integrat a la massa. 
  • S'afegeix l'essència de vainilla, i es torna a barrejar.
  • Per últim, s'hi afegeix, a poc a poc, la farina tamisada juntament amb un pols de sal, fins que es formi una massa ferma i que no s'enganxi. 
  • Es forma una bola i s'embolica amb paper film.
  • Es deixa reposar a la nevera un mínim d'una hora. En el nostre cas ho he deixat durant tota la nit.
  • Passat el temps de repòs (la massa ha de ser dura), sobre un paper de forn, prèviament untat, s'extén la massa amb l'ajuda del corró fins formar una superfície de 0.5 cm de gruix.
  • Amb els talla-galetes es van tallant les diferents formes. Es retira la massa sobrant, amb la qual es torna a formar una bola i es reserva a la nevera per a la propera fornada.
  • Es transfereix el paper de forn amb les galetes tallades al damunt d'una safata de forn i s'enfornen, dins el forn prèviament escalfat, durant 8-12 minuts (depenent del gruix de les galetes i del forn) a 175ºC (350ºF). Es deixen refredar a temperatura ambient.
  • I es va repetint aquest procés fins que ja no quedi massa.
  • Un cop fredes es guarden dins un recipient hermètic.
  • I aleshores les podeu consumir tal qual o les podeu decorar amb glaça
    • Per fer la glaça es baten els clares d'ou a punt de neu amb el suc de llimona
    • Anem afegint poc a poc el sucre i ho anem barrejant
    • Un cop feta la dividem amb porcions i hi barregem els colorant que volguem
    • Per fer la decoració primer de tot farem el voltant amb una glaça més espessa. 
 
    • Un cop estigui aquesta seca, amb una glaça mes líquida (li afegirem una mica d'aigua) omplirem les galetes
    • Per a fer les teranyines, omplirem la galeta de glaça blanca, i immediatament farem cercles amb la glaça negra.
    • Desrpés amb l'ajuda d'un escuradents farem les teranyines.

Bon profit!

2 comentaris:

  1. Avui que tinc 5 minutets et faig una visita :O)
    Jijiji M'ha encantat comprobar que no sóc lúnica que s'embruta els dits de mala manera amb els colorants :O)
    Petonarros

    ResponElimina