INGREDIENTS
Per a uns 60 panellets
- 1/2 kg d'ametlles en pols
- 350 g de sucre
- 150 g d'aigua mineral
- 1 clara d'ou
- 200 g de pinyons
- 200 g de coco ratllat
- cacau en pols
- 1 rovell d'ou per pintar
PROCEDIMENT
En una cassola, es mescla l'aigua i el sucre. Es posa a foc mig fins que arrenqui el bull i es deixa bullir fins aconseguir textura de xarop.
A continuació, s'hi aboquen les ametlles en pols, i es remena continuament amb l'ajuda d'una espàtula de fusta durant uns 2-5 minuts més fins que la pasta quedi ben lligada i es desenganxi de les parets.
Es retira del foc i es deixa refredar.
S'incorpora a la mescla la clara d'ou sense muntar, i es barreja bé.
Es deixa reposar la massa a la nevera durant un mínim de 2 hores. (Es pot deixar tota la nit fins l'endemà).
Es divideix la massa en diferents porcions segons els gustos que vulgueu preparar.
S'agafa una porció de massa, i es formen boles petites que s'arrebossen amb els pinyons. Es col·loquen al damunt d'una safata amb paper de forn i es pinten amb rovell d'ou diluït amb 6 gotes d'aigua. S'enfornen a 200ºC (390ºF) fins que quedin rossos (uns 6 minuts). D'aquesta manera, l'interior queda ben tendre.
S'agafa una porció de massa i es formen petites boles. Amb el dit petit es formar un forat al mig on hi col·locarem la porció de codonyat. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn S'enfornen a 200ºC (390ºF) fins que quedin rossos (uns 5 minuts).
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja una mica de cacau en pols i es barreja fins aconseguir una mescla de color marró uniforme. Es formen petites boles i amb el dit petit, es marca un petit forat al centre. En aquest forat i posem una perla de xocotala blanc. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn. S'enfornen a 200ºC (390ºF) fins que quedin rossos (uns 5 minuts).
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja el coco ratllat. Se'ls dóna la forma desitjada i s'arrebossen amb coco ratllat. Amb el dit petit fem un forat al mig i col·loquem una perla de xocolata negra. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn. S'enfornen a 200ºC (390ºF) fins que quedin rossos (uns 4 minuts).
Bon profit!
Mmm!! Ens encanten els panellets!! :) Sobretot els de xocolata i els de pinyó! petons!!
ResponEliminaCarmen y Beatriz
www.mimamaysucocina.com
Sempre els feia amb patata o boniato, pero aquests han quedat mes tendres i boniiiisims!!
ResponEliminaPenso com tu Aloma, queden molt bons. Per a mi els millors.
ResponEliminaMolts gràcies Montse, la veritat van ser tot un èxit!
ResponElimina