5 de novembre del 2011

Panellets de la Carme Ruscalleda


INGREDIENTS

Per a uns 60 panellets
  • 1/2 kg d'ametlles en pols
  • 350 g de sucre
  • 150 g d'aigua mineral
  • 1 clara d'ou
  • 200 g de pinyons
  • 200 g de coco ratllat
  • cacau en pols
  • 1 rovell d'ou per pintar

PROCEDIMENT

En una cassola, es mescla l'aigua i el sucre. Es posa a foc mig fins que arrenqui el bull i es deixa bullir fins aconseguir textura de xarop.
A continuació, s'hi aboquen les ametlles en pols, i es remena continuament amb l'ajuda d'una espàtula de fusta durant uns 2-5 minuts més fins que la pasta quedi ben lligada i es desenganxi de les parets.
Es retira del foc i es deixa refredar.
S'incorpora a la mescla la clara d'ou sense muntar, i es barreja bé.
Es deixa reposar la massa a la nevera durant un mínim de 2 hores. (Es pot deixar tota la nit fins l'endemà).
Es divideix la massa en diferents porcions segons els gustos que vulgueu preparar.

  • Panellets de pinyons:
S'agafa una porció de massa, i es formen boles petites que s'arrebossen amb els pinyons. Es col·loquen al damunt d'una safata amb paper de forn i es pinten amb rovell d'ou diluït amb 6 gotes d'aigua. S'enfornen a 200ºC (390ºF) fins que quedin rossos (uns 6 minuts). D'aquesta manera, l'interior queda ben tendre.

  • Panellets de  codonyat:
S'agafa una porció de massa i es formen petites boles. Amb el dit petit es formar un forat al mig on hi col·locarem la porció de codonyat. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn  S'enfornen a 200ºC (390ºF) fins que quedin rossos (uns 5 minuts).

  • Panellets de xocolata:
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja una mica de cacau en pols i es barreja fins aconseguir una mescla de color marró uniforme. Es formen petites boles i amb el dit petit, es marca un petit forat al centre. En aquest forat i posem una perla de xocotala blanc. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn. S'enfornen a 200ºC (390ºF) fins que quedin rossos (uns 5 minuts).

  • Panellets de coco:
S'agafa una porció de massa, i s'hi barreja el coco ratllat. Se'ls dóna la forma desitjada i s'arrebossen amb coco ratllat. Amb el dit petit fem un forat al mig i col·loquem una perla de xocolata negra. Es col·loquen al damunt d'una safata sobre paper de forn. S'enfornen a 200ºC (390ºF) fins que quedin rossos (uns 4 minuts).

Bon profit!

4 comentaris:

  1. Mmm!! Ens encanten els panellets!! :) Sobretot els de xocolata i els de pinyó! petons!!

    Carmen y Beatriz
    www.mimamaysucocina.com

    ResponElimina
  2. Sempre els feia amb patata o boniato, pero aquests han quedat mes tendres i boniiiisims!!

    ResponElimina
  3. Penso com tu Aloma, queden molt bons. Per a mi els millors.

    ResponElimina
  4. Molts gràcies Montse, la veritat van ser tot un èxit!

    ResponElimina