INGREDIENTS
- 500 gr farina
- 300ml de cervesa
- 11 gr de llevat sec
- 8gr de sal
- 8gr de sucre
PROCEDIMENT
- Per formar la massa barrejarem tots els ingredients en un bol gran. La cervesa ha de ser bona i ha d'estar a temperatura ambient. Anem barrejant els ingredients amb un cullera. Quan ja no puguem més, ho fiquem al marbre i ho amassem durant 10 min.
- Un cop ho tinguem amassat, farem una bola gran amb la massa i la deixarem reposar en un lloc on no hi hagi corrents d'aire, tapada amb un drap enfarinat, fins que dupliqui el seu volum
- Un cop la massa hagi duplicat el volum ( més o menys tardarà 1h), amassem durant 1 minut perquè perdi l'aire. Seguidament dividim la massa en 6 porcions iguals. Les fiquem en un bol que sigui fàcil de desmotllar.Ho deixarem que llevi durant 1h i 30 min
- Passat el temps, la massa haurà llevat i les 6 boles s'hauran unit. Ara es moment de ficar-ho al forn preescalfat a 200º durant uns 30 min. Per saber si el pa esta cuit, ha de sonar a buit.
Bon profit!
* Fotos de Gerard Ruiz
Panador d'espinacs, de carabassa, de sucre....com els de la mama. Molts bons!!!!
ResponElimina