17 d’abril de 2011

Pa de cervesa de Jaime Oliver


INGREDIENTS
  • 500 gr farina
  • 300ml de cervesa 
  • 11 gr de llevat sec
  • 8gr de sal
  • 8gr de sucre

PROCEDIMENT
  • Per formar la massa barrejarem tots els ingredients en un bol gran. La cervesa ha de ser bona i ha d'estar a temperatura ambient. Anem barrejant els ingredients amb un cullera. Quan ja no puguem més, ho fiquem al marbre i ho amassem durant 10 min.



  • Un cop ho tinguem amassat, farem una bola gran amb la massa i la deixarem reposar en un lloc on no hi hagi corrents d'aire, tapada amb un drap enfarinat, fins que dupliqui el seu volum



  • Un cop la massa hagi duplicat el volum ( més o menys tardarà 1h), amassem durant 1 minut perquè perdi l'aire. Seguidament dividim la massa en 6 porcions iguals. Les fiquem en un bol que sigui fàcil de desmotllar.Ho deixarem que llevi durant 1h i 30 min


  • Passat el temps, la massa haurà llevat i les 6 boles s'hauran unit. Ara es moment de ficar-ho al forn preescalfat a 200º durant uns 30 min. Per saber si el pa esta cuit, ha de sonar a buit.

Bon profit!

* Fotos de Gerard Ruiz

1 comentari:

  1. Panador d'espinacs, de carabassa, de sucre....com els de la mama. Molts bons!!!!

    ResponElimina