30 de maig de 2011

20è Aniversari Anna


INGREDIENTS
  • Base pa de pessic
  • 1'5L nata per montar
  • sucre
  • 200 gr gotes xocolata negra (70% de cacao)
  • 200gr gotes xocolata blanca
  • fondant blanc
  • colorants (lila, groc i verd)

PROCEDIMENT
  • Primer de tot haurem preparar la mescla per montar les dues trufes. Es convenient fer-la 24h abans, ja que necessita estar ben freda perquè la trufa es monti bé.
  • Com que el procediment de les dues trufes es el mateix, explicarem com fer la trufa negra, i l'altre es farà exactament igual.
  • Primer de tot ficarem al foc 1L de nata, 3 cullerades de sucre i unes gotes d'essència de vainilla.
  • Quan aquesta comenci a bullir, la traurem del foc i afegirem els 200gr de xocolata negra. Remenarem fins que totes les gotes s'hagin desfet.
  • Deiaxarem refredar la mescla i la guardarem a  la nevera.
  • Passades 24h, montarem aquesta mescla, com si fos nata per montar. 
  • Un cop montades les dues trufes, farcirem les dos bases de pa de pessic. En aquesta recepta em utilitzat per la base gran la trufa negra, i per la base petit la trufa blanca.

  • Com que el pastís va recobert de fondant, pintarem les dues masses per dalt i pels costats i deixarem reposar una mitja hora a la nevera.
  • A continuació montarem l'estructura de pastís. Com que va montat un sobre de l'altre, haurem de fer una mena d'encofrat perquè el pastís de sota no s'enfonsi. Utilitzarem palletes de plàstic. 
  • Col·locarem 4 palletes al centre del pastis de sota formant una creu, i col·locarem el pastís petit a sobre.
  • Per tal que els dos quedin ben enganxats, col·locarem unes palletes que travessaran els dos pastissos.
  • Un cop col·locades, amb la trufa que ens hagi sobrea acabarem de pintar el pastis perquè quedi ben acabat.
 
  • Ara preparaem el fondant. En aquesta recepta hem fet servir fondant blanc que em tintat amb els colors que nosaltres ens han agradat. També podeu fer servir fondant de colors que ja venen preparats.
  • Agafarem fondant blanc i el tintarem de color groc. Amb l'encimera espolvorejada de sucre glas, estirarem en fondant per tal de cobrir tot el pastís.
  • Treurem el pastís de la nevera (haurà reposta unes 2h) i col·locarem el fondant a sobre.
  • Poc a poc anirem allisant el fondant per tal que no quedi cap arruga i quedi ben enganxat al pastís.
  • Un cop tinguem el pastís cobert, retallem el sobrant (aquest no es tira, es guarda amb paper film i es pot tornar a utilitzar)
  • Ara es moment de fer la decoració, nosaltres l'hem fet amb tires de diferents colors i diferents grossors.
  • Per fer-les hem seguit el mateix procediment d'abans. Hem agafat fondant blanc, l'hem tintat de color i l'hem estirat fins el gruix desitjat.
  • Per tal que la decoració quedi ben pegada, es tan simple com mullar un pincell i passar-lo per la part de darrera de la cinta. 
  • Després col·loquem aquesta al pastís i llestos. 
 
  • Un cop feta tota la decoració guardarem el pastís a la nevera fins al moment de menjar-lo
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada