8 de juny de 2011

Panets


INGREDIENTS
  • 685gr de farina
  • 1 sobre de llevat de panaderia (llevat sec)
  • 12gr de sal
  • 10gr de pols de ceba deshidratada
  • 400gr d'aigua tèbia
  • 1 rajolí d'oli

PROCEDIMENT
  • En un bol hi afegim l'aigua, la sal, la ceba, el llevat i 'oli. Li donem un parell de remenades
  • Després hi afegim de cop tota la farina.
  • Ara ho podem remenar amb una cullera de fusta, o si tenim amassadora, fer-ho amb aquesta.
  • Un cop la massa es despegui de les parets i estigui tova pero no enganxosa, possem una fica de farina al marbre, ens suquem les mans d'oli i amassarem durant uns 10 min la massa.
  • Ara ho ficarem en un bol enfarinat i tapat amb paper film. Deixarem que llevi durant 2h
  •  Passades les dues hores, tornarem amassar la massa durant uns 10 min.
  • Ara es el moment de formar els panets. Nosaltres hem fet boles i barres petites. Per fer les barres, estirarem la massa un corró. Un cop estirada enroscarem un punta de la massa fins la meitat, i l'altre punta de la massa fins la meitat. Ara pessigarem les dues meitats perquè s'uneixin.Girarem la massa per que l'obertura a sota i ja tindre la barreta feta.
  • Ara ficarem les boletes i les barretes en un safata amb paper de forn o en un motlle de pyrex enfarinat.
 
 
 
  • Ho deixarem reposar 30 min. 
  • Desrpés ho courem a 240º durant uns 25min

  • Un cop cuits, els deixem refredar i llestos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada