2 de juliol de 2011

Coca de Sant Joan

INGREDIENTS
Per 2 coques
  • 65 gr de farina
  • 12gr de llegat de forner (fresc o sec)
  • 120ml de llet
  • 4 ous
  • 390gr de farina
  • 9g de sal
  • 230gr de mantega pomada
  • 100 gr de sucre blanc
  • Per la decoració:

PROCEDIMENT
  • Escalfem la llet al microones uns 30 segons. Ha de estar tèbia
  • En un bol gros hi aboquem els 65 gr de farina i el llevat. Ho barregem.
  • Li tirem la llet la llet poc a poc perquè no es formin grumolls i ho anirem barrejant amb un batedor de mà.
  • Un cop feta la crema, la deixarem reposar uns 30 min a temperatura ambient perquè faci esponja.
  • Batem els 4 ous
  • Un cop passat el temps, li afegim a la crema anterior els ous batuts. Ho farem a poc a poc i sense deixar d'amassar.
  • Li afegim el sucre i amassem
  • Ara li afegirem la resta de farina, sense deixar d'amassar-ho
  • Deixem reposar la massa una 5 min a temperatura ambient
  • Ara hi incorporem la mantega i continuem amassant
  • Ruixarem la massa amb oli i la taparem amb paper film arrans de la massa i la deixarem reposar 4 hores mínim dins la nevera.
  • Passat el temps, agafarem la massa i l'estirarem amb el corro donant forma. Perquè aquesta no s'enganxi impermeabilitzarem l'encimera una mica d'oli.
  • Decorarem la coca amb fruita confitada, pinyons i crema pastelera.
  • Ho deixarem reposar durant 2 hores perquè fermenti
  • Introduïm la coca al forn a 200ªC durant 20 min

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada