INGREDIENTS
Per 2 coques- 65 gr de farina
- 12gr de llegat de forner (fresc o sec)
- 120ml de llet
- 4 ous
- 390gr de farina
- 9g de sal
- 230gr de mantega pomada
- 100 gr de sucre blanc
- Per la decoració:
- crema pastelera
- fruites confitades
- pinyons
PROCEDIMENT
- Escalfem la llet al microones uns 30 segons. Ha de estar tèbia
- En un bol gros hi aboquem els 65 gr de farina i el llevat. Ho barregem.
- Li tirem la llet la llet poc a poc perquè no es formin grumolls i ho anirem barrejant amb un batedor de mà.
- Un cop feta la crema, la deixarem reposar uns 30 min a temperatura ambient perquè faci esponja.
- Batem els 4 ous
- Un cop passat el temps, li afegim a la crema anterior els ous batuts. Ho farem a poc a poc i sense deixar d'amassar.
- Li afegim el sucre i amassem
- Ara li afegirem la resta de farina, sense deixar d'amassar-ho
- Deixem reposar la massa una 5 min a temperatura ambient
- Ara hi incorporem la mantega i continuem amassant
- Ruixarem la massa amb oli i la taparem amb paper film arrans de la massa i la deixarem reposar 4 hores mínim dins la nevera.
- Passat el temps, agafarem la massa i l'estirarem amb el corro donant forma. Perquè aquesta no s'enganxi impermeabilitzarem l'encimera una mica d'oli.
- Decorarem la coca amb fruita confitada, pinyons i crema pastelera.
- Ho deixarem reposar durant 2 hores perquè fermenti
- Introduïm la coca al forn a 200ªC durant 20 min
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada