15 de juliol de 2011

Donuts de xocolata


INGREDIENTS
  • 500 gr de farina
  • 2 sobre de llevat de panaderia sec
  • 2 ous
  • 260ml de llet
  • 100 gr de sucre
  • 80gr de mantega
  • essència de vainilla
  • polsim de sal
  • Gotes de xocolata
  • Sucre glas

PROCEDIMENT
  • S'escalfa la llet al microones i s'hi afegeix els 2 sobres de llevat sec
  • Es deixar reposar uns 5 min
  • Després s'hi van afegint els ingredients amb el següent ordre
    • sucre
    • 2 ous batuts
    • farina
  • Es deixa amassant fins que la massa estigui mig lligada. Si no tenim amassadora ho farem manualment. Li afegirem la vainilla i la sal quan tots els ingredients estiguin ben mesclats.
  • Es deixa amassant una 10 min més.
  • Li afegim la mantega fosa i amassem una 10 min.
  • Un cop estigui feta la massa, es tapa amb paper film i es deixa reposar fins que dupliqui el seu volum (aproximadament 1h 30min, tot dependrà de la temperatura ambient)
  • Un cop hagi duplicat el seu volum s'estira la massa i amb una talla pastes es fan les rodones. El forat del mig el fem amb un talla pastes més petit.
  • En una safata hi fiquem paper de forn i el pintem amb mantega fosa. Aquí hi anirem ficant la massa ja en forma de donut.
  • La deixarem reposant 2h
  • Després fregirem el donuts. Si tenim fregidora sempre quedaran millor.
  • Un cop fregits i encara calents els pintarem amb una barreja de sucre glas i aigua.
  • Si volem els donuts de xocolata, només haurem de desfer la xocolata al microones (amb intervals de 30 ') i submergir-los d'una cara i deixar que la xocolata es refredi.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada