INGREDIENTS
- 500 gr de farina
- 2 sobre de llevat de panaderia sec
- 2 ous
- 260ml de llet
- 100 gr de sucre
- 80gr de mantega
- essència de vainilla
- polsim de sal
- Gotes de xocolata
- Sucre glas
PROCEDIMENT
- S'escalfa la llet al microones i s'hi afegeix els 2 sobres de llevat sec
- Es deixar reposar uns 5 min
- Després s'hi van afegint els ingredients amb el següent ordre
- sucre
- 2 ous batuts
- farina
- Es deixa amassant fins que la massa estigui mig lligada. Si no tenim amassadora ho farem manualment. Li afegirem la vainilla i la sal quan tots els ingredients estiguin ben mesclats.
- Es deixa amassant una 10 min més.
- Li afegim la mantega fosa i amassem una 10 min.
- Un cop estigui feta la massa, es tapa amb paper film i es deixa reposar fins que dupliqui el seu volum (aproximadament 1h 30min, tot dependrà de la temperatura ambient)
- Un cop hagi duplicat el seu volum s'estira la massa i amb una talla pastes es fan les rodones. El forat del mig el fem amb un talla pastes més petit.
- En una safata hi fiquem paper de forn i el pintem amb mantega fosa. Aquí hi anirem ficant la massa ja en forma de donut.
- La deixarem reposant 2h
- Després fregirem el donuts. Si tenim fregidora sempre quedaran millor.
- Un cop fregits i encara calents els pintarem amb una barreja de sucre glas i aigua.
- Si volem els donuts de xocolata, només haurem de desfer la xocolata al microones (amb intervals de 30 ') i submergir-los d'una cara i deixar que la xocolata es refredi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada