18 d’octubre de 2011

Codonyat


INGREDIENTS
  • 1kg de codonys
  • 600gr de sucre
  • branca de canyella
  • 1 tros de pell de llimona

PROCEDIMENT
  • Rentarem els codonys i els partirem a trossos, traient les llavors del centre.
  • Ficarem els trossos de codony dins d'una olla alta, juntament al la canyella, el sucre i la pell de llimona. 
  • Ho deixarem reposar durant 24h. Aquest pas es fa perquè així el sucre es converteixi en aigua i sigui més fàcil de cuinar.
  • Passades 24h, posarem l'olla al foc mig fins que els codonys quedin ben tous. Veureu que la mescla haurà agafat el to vermellós característic. Traurem la branca de canyella.
  • Tot seguit i vigilant de no esquitxar-vos, agafarem el túrmix i ho triturarem fins aconseguir una pasta homogènia.
  • Ho passarem en un motlle, i ho deixarem refredar a temperatura ambient fins que el codonyat s'hagi pres.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada