13 de juny de 2011

Gotets de crema de llimona, mousse de té vainilla-caramel i trufa


INGREDIENTS
  • Crema de llimona
    • 125 ml de suc de llimona
    • 1 culleradeta de ratlladura de llimona
    • 100gr de sucre
    • 3 ous
    • 28gr de mantega
  • Mousse de té de vainilla-caramel
    • 3 rovells d'ou
    • un polsim de sal
    • 1'5 cullerada de gelatina en pols
    • 60 ml d'aigua freda
    • 75gr de sucre
    • 3 bosses de té (tipus Lipton)
    • 1 culleradeta de essència de vainilla
    • 250ml de nata per muntar
  • Trufa
PROCEDIMENT

Crema de llimona
  1. Barrejarem el suc de llimona, la ratlladura i el sucre. Ho portarem al foc fin que arribi al punt de ebullició
  2. Mentrestant batem el ous
  3. Quan la mescla estigui bullint, l'enretirarem del foc, i anirem afegint poc a poc els ous, sense deixar de remenar, sinó aquest es podríem quallar.
  4. Després tornarem a ficar a foc baix la mescla, fins que aquesta agafi el punt d'espessor que nosaltres vulguem
  5. Un cop espessida, la retirem del foc i li afegim la mantega.
  6. Quan aquesta estigui ben desfeta, ho tapem amb un paper film. Aquest ha d'estar ben pegada de la crema de llimona per tal que no s'assequi
  7. La deixarem refredar a temperatura ambient

Mousse de té de vainilla-caramel
  1. Batrem els rovells amb un polsim de sal fins que aquests estiguin blanquejats i doblin el seu volum
  2. En un altre bol, hi barrejarem la gelatina amb 30ml d'aigua per tal d'hidratar la gelatina.
  3. En un cassó hi ficarem el sucre, el té (sense les bosses, n'hem tret les fulles) i 30 ml d0aigua
  4. Ho taparem i deixarem que bulli
  5. Un cop comenci a bullir, destaparem i deixarem que es formi el caramel
  6. Sabrem que el caramel està a punt, quan n'agafem una mica amb una cullera i baixa un rajolí tot seguit (ja haurem format el xarop)
  7. Llavors es moment de colar-ho
  8. Afegirem el xarop de té al rovell en un rajolí continuu. Mentre anem afegint-lo no haurem de deixar de batre els rovells.
  9. Després escalfarem al microones uns 10 segons la gelatina que havíem deixat a hidratar
  10. Quan estigui desfeta li afegirem a la mescla anterior.
  11. Muntarem la nata. Un cop estigui feta, la barrejarem amb la mescla anterior amb moviment envolvents

Un cop tinguem els tres ingredients muntants, es el moment de fer el muntatge.
En aquest cas, hem fet servir gotets de xupito però es pot agafar qualsevol recipient.
Es tracta d'anar fent capes de diferents colors. Es important que quan fiqueu el mousse, i si hi voleu ficar una altre cap a sobre, el deixeu refredar a la nevera, perquè sinó les capes es barrejarien.

Per la decoració hem fer servir uns cors de sucre

La recepta d'inspiració l'hem tret de Cuina per a Llaminers

Bon profit!

1 comentari: